Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε τη φετινή αφίσα του φεστιβάλ μας, φιλοτεχνημένη από τη νικήτρια του περσινού διαγωνισμού ΦantasticArt 2017, Εύα Κουτσούκου – Apocalypse.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Εύα για τη δουλειά της και σας περιμένουμε όλους στο ΦantastiCon 2018 για να ζήσουμε ένα φανταστικό διήμερο!

 

 

Ο διαγωνισμός Cosplay «Φantasy Champions» επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά προκειμένου να αναδείξει τους φετινούς Υπέρμαχους της Φαντασίας. Εμπνευστείτε από το fantasy universe της επιλογής σας, κατασκευάστε τη στολή σας και λάβετε μέρος στον πιο φανταστικό cosplay διαγωνισμό της χρονιάς!

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται αποδεκτές από τη Δευτέρα 07 Μαΐου 2018 και ώρα 0.01 έως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 ώρα 23.59. και μπορείτε να τις υποβάλλετε συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα που θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα μας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:

 

https://docs.google.com/forms/u/1/d/1QnHkgJcwhbSAWyhJRDZYKviRHIdrqoTTf4vAXg3-j2Q/edit

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ
Όροι συμμετοχής στο ΦantastiCon Cosplay – Φantasy Champions 2018

1. Ο διαγωνισμός είναι ατομικός και όχι ομαδικός.
2. Υπάρχουν δύο βραβεία – ένα για τον πρώτο νικητή και ένα για την πρώτη νικήτρια καθώς και αναμνηστικά δώρα για τον δεύτερο και τον τρίτο νικητή σε κάθε κατηγορία.
3. Δεν επιτρέπονται όπλα στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής ένωσης και σε κανέναν χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ.
4. Οι στολές θα πρέπει να είναι κατασκευασμένες όχι αγορασμένες από το εμπόριο.
5 Επιτρέπονται κοστούμια από όλες τις τέχνες του φανταστικού (λογοτεχνία, κινηματογράφο, κόμικ, παιχνίδια κλπ).
6. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στο χώρο διεξαγωγής του Cosplay δύο ώρες πριν τον διαγωνισμό. Θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους μισή ώρα πριν την έναρξη του διαγωνισμού.
7. Οι διαγωνιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα ενός συνοδού για βοήθεια παρουσίασης της στολής τους. Τα μέλη και οι εθελοντές του ΦantastiCon δεν μπορούν να είναι συνοδοί των cosplayers πριν ή κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.
8. Μοναδικός κριτής για την ανάδειξη των νικητών θα είναι το ακροατήριο που θα βρίσκεται μέσα στο χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού Cosplay και το οποίο θα επιλέξει τους νικητές με ψηφοφορία.
9. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποδεκτές από τη Δευτέρα 07 Μαΐου 2018 και ώρα 0.01 έως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 ώρα 23.59.
10. Από τη συμμετοχή και την ψηφοφορία αποκλείονται τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου φίλων φανταστικού – ΦantastiCon, οι υπάλληλοι της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και οι υπάλληλοι του Hellenic American College.
11. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάξουν τους όρους του διαγωνισμού όποτε αυτοί κρίνουν απαραίτητο με σκοπό την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Η ομάδα θεαμάτων του ΦantastiCon έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει την πρώτη ελληνική συμφωνική ορχήστρα του φανταστικού. Τη Κυριακή 3 Ιουνίου, όλοι οι φίλοι του φανταστικού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για πρώτη φορά ζωντανά, κομμάτια ταινιών του φανταστικού που θα ερμηνευθούν από τη Fantasy Symphony Orchestra υπό την αιγίδα του ΦantastiCon. Το πανέμορφο νεοκλασσικό κτήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά θα πλημμυρίσει μελωδίες από γνωστές ταινίες του φανταστικού που όλοι έχουμε δει και αγαπήσει. Οι ταλαντούχοι μουσικοί υπό τη διεύθυνση του μάεστρου της ορχήστρας θα μας ταξιδεύψουν στα μονοπάτια της φαντασίας. Μην το χάσετε!
Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες γιαυτό παρακαλούμε θερμά να είστε στην ώρα σας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθεί ενδεικτικό πρόγραμμα του ρεπερτορίου της ορχήστρας:
Κυριακή 3 Ιουνίου 2018
Πρόγραμμα συναυλίας
• The Da Vinci Code: Chevaliers de Sangreal, Hans Zimmer
• The Jurassic Park: Main Theme, John Williams
• Tranformers: Arrival to Earth, Steve Jabonsky
• Lord of the Rings: Selection from the Trilogy, Howard Shore
• Star Wars: : Main Theme, John Williams
• Harry Potter: The wizarding world, John Williams
• The Pirates of the Caribbean: Main Theme, Klaus Badelt & Hans Zimmer
Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Τσιλίδης

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Φίλωνος 29
8μμ.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@fantasticon.gr

Η ομάδα παιχνιδιών του ΦantastiCon σε συνεργασία με το Playstories (Αριστοφάνους 34, Χαλάνδρι), σας περιμένουν να γιορτάσουμε το International Tabletop Gaming Day το Σάββατο 28 Απρίλη σε ένα μοναδικό all-day event!
Οι Game Masters μας θα είναι εκεί για να σας προκαλέσουν σε διάσημα παιχνίδια από όλο το φάσμα του Φανταστικού. Ελάτε να τους νικήσετε και να κερδίσετε Φανταστικά δώρα/αναμνηστικά!

Ταξιδέψτε στους κόσμους του Descent, του Middle-Earth Quest, του Imperial Assault και σε πολλούς ακόμα, όπου θα χρειαστεί να συνεργαστείτε ώστε να κερδίσετε όχι μόνο τον σατανικό Game Master μας, αλλά και πολλές εκπλήξεις.

Επίσης θα υπάρχουν και επιλογές πιο απλών παχνιδιών για να παίξετε με την παρέα σας και να περάσετε αξέχαστα την ώρα σας.

Η ομάδα του ΦantastiCon και τα παιδιά του Playstories σας περιμένουν για να γιορτάσουμε την ημέρα του αγαπημένου μας χόμπι, με εκατοντάδες παιχνίδια!

Η «Asleza» ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη!

Η ομάδα gaming του  ΦantastiCon θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη και σας προσκαλεί να γνωρίσετε την «Asleza», το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria.

Η ομάδα gaming του ΦantastiCon, έρχεται στο Fantasmagoria για να παρουσιάσει μέσα από sessions Dungeons & Dragons 5ης έκδοσης, τον κόσμο που έχει ετοιμάσει, την «Asleza». Πρόκειται για έναν κόσμο που οι dms όταν γράφουν το lore, λαμβάνουν υπόψη τους, τις επιλογές των παιχτών κατά την διάρκεια των quest. Οπότε κάθε τι που συμβαίνει μετράει.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν sessions 5ης έκδοσης, τα οποία θα απευθύνονται σε βετεράνους, αλλά και σε νέους παίχτες που θέλουν να γνωρίσουν το Dungeons & Dragons και θα έχουν διάρκεια περίπου δύο με δυόμιση ώρες. Οπλιστείτε με φαντασία, πάρτε τα σπαθιά σας και ετοιμάστε τα μαγικά σας και περιμένουμε να σας δούμε στο Fantasmagoria για ένα φανταστικό ταξίδι στην «Asleza».

Κάθε χρόνο προσπαθούμε να εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα του ΦantastiCon με φρέσκιες ιδέες.
Σκοπός μας είναι η πλούσια και ουσιαστική ενημέρωση, η σωστή εκπαίδευση και η πολυποίκιλη ψυχαγωγία των επισκεπτών μας. Ταυτόχρονα θέλουμε να δώσουμε βήμα σε όλο και περισσότερους νέους και δημιουργικούς ανθρώπους, που ασχολούνται με τις διάφορες εκφράσεις του φανταστικού.
Ο Δράκος μας ανοίγει τα φτερά του και πετά ψάχνοντας ακαδημαϊκούς, λογοτέχνες, εικαστικούς, χειροτέχνες, μουσικούς, καλλιτέχνες, gamers, ακόμα και απλούς λάτρεις του είδους, που με την παρουσία τους θα λαμπρύνουν την γιορτή μας.
Αν έχετε, λοιπόν, να παρουσιάσετε κάτι νέο, ενδιαφέρον και πρωτότυπο γύρω από το Φανταστικό και θα θέλατε να κάνετε μια ομιλία, ένα σεμινάριο ή μία παράσταση στα πλαίσια του φεστιβάλ, επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την ανάλογη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Προσοχή! Η εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι απλώς ενημερωτική και σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει τη συμμετοχή τού εκάστοτε ενδιαφερόμενου. Η αγκαλιά του Δράκου μας είναι μεγάλη και πολύ θα ήθελε να τους χωρέσει όλους, οι αντικειμενικές συνθήκες όμως επιβάλλουν την επιλογή.
Συμπληρώστε τη φόρμα κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τα περαιτέρω!

Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε στο φετινό ΦantastiCon πραγματοποιώντας κάποια ομιλία παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Αντίστοιχα, εάν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε στο φετινό ΦantastiCon πραγματοποιώντας κάποια παράσταση παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Τέλος, εάν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε στο φετινό ΦantastiCon πραγματοποιώντας κάποιο σεμινάριο παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Ο δράκος του ΦantastiCon πετάει στο Μεσαιωνικό φεστιβάλ της Ρόδου

 

To ΦantastiCon σας προσκαλεί να έρθετε μαζί του στο μεγάλο μεσαιωνικό φεστιβάλ της Ρόδου που θα λάβει χώρα στις 25 έως τις 27 Μαΐου 2018 στην πανέμορφη πόλη της Ρόδου. Ο σύλλογος φορά τα μεσαιωνικά ρούχα του και μαζί με τους οικοδεσπότες αναβιώνει τη μεσαιωνική ζωή στη καστρούπολη της Δωδεκανήσου. Η παρέλαση των ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, οι εκδηλώσεις στην τάφρο του κάστρου, η μουσική, τα χορευτικά δρώμενα και το παιχνίδι του δράκου είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του μεσαιωνικού φεστιβάλ.

Ελάτε μαζί μας για να ζήσετε ένα φανταστικό – μεσαιωνικό τριήμερο!

 

Το πρόγραμμα των δραστηριότητων και περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Οι Game Masters της Gaming ομάδα μας μάζεψαν τα ζάρια τους, τακτοποίησαν τα character sheets τους και ετοιμάζονται να λάβουν μέρος στο Fantasmagoria 2018
Για πρώτη φορά οι φίλοι μας στη Θεσσαλονική θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον κόσμο της Asleza και με τις αποφάσεις τους να συμβάλλουν στην εξέλιξη του διαδραστικού κόσμου μας. Τα sessions που θα πραγματοποιηθούν θα απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε έμπειρους παίκτες.

 

 

“Από τους τάφους του Ατουάν μέχρι τις αποικίες του Χάιν”
Ένα αφιέρωμα στη μεγάλη κυρία της Φανταστικής Λογοτεχνίας Ούρσουλα Λε Γκεν.

Ο Σύλλογος Φίλων Φανταστικού – ΦantastiCon σας καλεί την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, ώρα 19:00, στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου Books Plus, Πανεπιστημίου 37, σε μια βραδιά αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της Ούρσουλα Λε Γκεν, της σημαντικότερης ίσως γυναίκας συγγραφέως στο χώρο της λογοτεχνίας του Φανταστικού.
Η Λε Γκεν, που έφυγε από κοντά μας στις 22 Ιανουαρίου 2018, έγραψε εξαιρετικά έργα, που διαμόρφωσαν τον χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας, επηρέασαν βαθιά τους νεότερους συγγραφείς και έβαλαν σε σκέψη το αναγνωστικό κοινό, όπως το «‘Έπος της Γαιοθάλασσας», «Το Αριστερό Χέρι του Σκοταδιού» και τον «Αναρχικό των Δύο Κόσμων».
Ομιλητές:
Καίτη Καραγεώργη, Γραμματέας Συλλόγου Φίλων Φανταστικού – «Γνωριμία με μια μοναδική κυρία»
Βίβιαν Φόρτη, συγγραφέας – «Πώς οι Κοινωνικές Επιστήμες και η Μαγεία συναντιόνται και αλληλεπιδρούν στο έργο της Ούρσουλα Λε Γκεν»
Γιώργος Γιαλούρης, συγγραφέας – «Η Σημασία της Ονοματοδοσίας στο έργο της Λε Γκεν»
Την συζήτηση συντονίζει η συγγραφέας και μέλος του Συλλόγου Φίλων Φανταστικού, Ευθυμία Δεσποτάκη.

Στα πλαίσια του ΦantastiCon 2018 θα διεξαχθούν για τέταρτη και τρίτη συνεχή χρονιά αντίστοιχα ο διαγωνισμός Διηγήματος «ΦantastiWords 2018» και ο διαγωνισμός Φανταστικής Εικονογράφησης «ΦantasticArt 2018.»

To θέμα για τους δύο διαγωνισμούς είναι κοινό και αφορά το «Ξυπνώντας σε κόσμο ξένο.»

Οι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό διηγήματος θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 23:59 ώρα Ελλάδος της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα  και να μας αποστείλλουν ένα διήγημα έως 4000 λέξεις που να ανήκει ξεκάθαρα στη λογοτεχνία του φανταστικού ως τις 23:59 ώρα Ελλάδος της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018.

Οι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό φανταστικής εικονογράφησης θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 23:59 ώρα Ελλάδος της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα  και να μας αποστείλλουν ένα έργο διαστάσεων Α3 με αντικείμενο εμπνευσμένο αποκλειστικά από την κουλτούρα του φανταστικού ως τις 23:59 ώρα Ελλάδος της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου 2018.

Τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής στους διαγωνισμούς μπορείτε να τους δείτε στις φόρμες συμμετοχής τους.