ΦantastiCon 2015

Ελληνοαμερικανική Ένωση

3­, 4 Οκτωβρίου 2015

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Φανταστικό, το Φantasticon 2015, ολοκληρώθηκε στις 04 Οκτωβρίου 2015 στην Hellenic American Union Καλλιτέχνες και άνθρωποι του χώρου, παρέες νέων ανθρώπων που ανακαλύπτουν ακόμα τον μαγικό κόσμο του φανταστικού, επισκέπτες μεγαλύτερης ηλικίας που είναι χρόνια φίλοι του fantasy και οικογένειες με μικρά παιδιά μας επισκέφθηκαν από την Αθήνα και την επαρχία και γέμισαν ασφυκτικά τους χώρους της Ένωσης.

Όλοι μαζί παρακολουθήσαμε σεμινάρια και διαλέξεις, διασκεδάσαμε παίζοντας παιχνίδια, απολαύσαμε τα καλλιτεχνικά δρώμενα, θαυμάσαμε τις χειροποίητες στολές των cosplayers, τραβήξαμε αναμνηστικές φωτογραφίες με τα stand της Swop., γνωρίσαμε τη δουλειά νέων καλλιτεχνών που εμπνέονται από το φανταστικό και ενημερωθήκαμε για τις νέες κυκλοφορίες των εκδοτικών οίκων. Ευχαριστούμε όλους όσους μας έκαναν την τιμή να περάσουν από το φεστιβάλ μας έστω και για λίγα λεπτά. Ελπίζουμε να τους άρεσε η εμπειρία και να τους συναντήσουμε ξανά σε επόμενες εκδηλώσεις.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο που δέχτηκαν να λάβουν μέρος καθώς και τους ανθρώπους της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης που πίστεψαν στο όραμα μας για μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο φανταστικό και μας βοήθησαν να την πραγματοποιήσουμε παρέχοντας μας τον χώρο.

Φυσικά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στους χορηγούς επικοινωνίας μας και ειδικά στα παιδιά από το Spoileralert.gr που καθόλη τη διάρκεια του Συνεδρίου ενημέρωναν το live newsfeed που είχαν δημιουργήσει αποκλειστικά για εμάς ενώ φρόντισαν να τραβήξουν και υπέροχα video από τις εκδηλώσεις μας.

Οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού ήταν για άλλη μια φορά κοντά μας, έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί. Τους ευχαριστούμε πολύ για την συνεισφορά τους.

Τέλος, δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους καταπληκτικούς εθελοντές μας. Χωρίς την ενέργεια τους, την καλή τους διάθεση και την πολύτιμη βοήθεια που μας πρόσφεραν δε θα τα είχαμε καταφέρει.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για εμάς. Ελπίζουμε το Φantasticon να μεγαλώσει, να καθιερωθεί σαν ετήσιος θεσμός και κάθε του εκδήλωση να γίνεται και λίγο-ή και πολύ- καλύτερη από την προηγούμενη.